Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent door coronacrisis

Recente peiling Het Bakkerspanel toont forse daling omzet aan door coronacrisis

Zes op de tien de bakkers zien hun omzet dalen tijdens de coronacrisis. Een vijfde van de bakkers zien juist een stijging. Over de hele Nederlandse bakkerij is sprake van een daling van 16 procent gedurende de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn. Hierbij wetende dat de bakkers tijdens deze periode gewoon geopend zijn. Dit blijkt uit de meest recente peiling in april/mei van Het Bakkerspanel onder 314 Nederlandse bakkers.

Bakkers zijn gaan bezorgen

Bijna een derde van de bakkers doen op dit moment geen extra inspanningen om de omzet op peil te houden. Bakkers plaatsen plexiglas schermen, attenderen de klanten op social distance, dragen handschoenen en bieden elektronisch betalen aan enz.. Echte maatregelen om de omzet op peil te houden nemen zij niet. Bakkers die wel actief op zoek gaan naar extra omzet doen dit door bezorging aan klanten, starten met een webshop of gaan actief aan de slag met hun bestaande webshop. Verder zet een aantal bakkers in op consumentenacties.

Webshop en bezorging blijven na de crisis

We hebben ook aan de bakkers gevraagd welke maatregelen blijvend zijn, oftewel die zij blijven doen na de coronacrisis. Een deel van bakkers blijft na de crisis actief werken met hun webshop en bezorging. De andere genomen maatregelen doven na de coronacrisis uit. De lock downmaatregelen worden inmiddels stapsgewijs afgebouwd. De consumptie van brood zat na een jarenlange daling voorzichtig weer in de lift. Dit is een lichtpuntje om toch met enig vertrouwen naar de toekomst van de ambachtelijke bakkerij te kijken.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie