Nederlandse klanten verleiden met prijskortingen

Sommige klanten overwegen supermarkt door prijsstijging

De kosten rijzen op alle vlakken de pan uit. Het doorberekenen van de hogere kosten in de consumentenprijs is onvermijdelijk geworden in Nederland. Door de hogere prijzen zullen sommige consumenten eerder overwegen om brood te kopen in de supermarkt. De belangrijkste reden dat consumenten hun brood kopen in de supermarkt is gemak en direct daarna een lagere prijs.

Versheid en ambachtelijkheid zijn voor consumenten de belangrijkste reden om hun brood bij de bakker te kopen. Toch kan het geen kwaad om een extra instrument in te zetten om klanten te binden. In het consumentenonderzoek van Het Bakkerspanel in 2021 vroegen wij de consumenten welke acties zij interessant vinden bij de bakkers. In totaal gaven 886 consumenten antwoord op onze vraag. In onderstaande grafiek staat weergegeven welke acties consumenten interessant vinden.

683-36792-image-d2b5ca33bdb5b0ef.png

Spaaracties en kaarten meest intrek bij jonge consument

Huishoudens met oudere thuiswonende kinderen (48%) en lage inkomens (48%) vinden prijskortingen relatief vaak interessant.

Spaaracties en/of een spaarkaart van de bakker vindt 26% consumenten het meest interessant. Hoe jonger de consument hoe vaker zij deze acties interessant vinden.

Piggy (25%) en Joyn (24%) digitale spaarkaarten zijn het meest in trek bij huishoudens met jonge kinderen. Ook gadget acties (24%) worden het vaakst interessant gevonden door huishoudens met jonge kinderen. De bakker kan voor zichzelf bepalen of hij of zij consumentenacties wil inzetten en welke actie het beste past.

Bron: Het Bakkerspanel, mei 2022

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie