Minder personeel en toch meer klanten bedienen

Houden goed personeel grootste uitdaging voor de toekomst

In april 2021 heeft Het Bakkerspanel een enquête gehouden onder bijna 200 bakkers in Nederland. Aan de bakkers hebben we gevraagd wat hun grootste uitdaging is voor de toekomst. Meer dan de helft van de bakkers ziet een uitdaging in het houden van goed personeel. Gevolgd door het vasthouden van klanten die de weg terug naar de bakker hebben gevonden door corona en als derde het aantrekken van nieuwe klanten. Uit een eerder onderzoek is gebleken dat bakkers als eerste denken om hun assortiment kleiner te maken wanneer zij geen of onvoldoende goed geschoold personeel kunnen vinden. Een andere aanpassing die door bakkers wordt overwogen is het (meer) gaan werken met diepgevroren producten.

Consument wil lekkere en verse producten

En wat wil de consument? Uit het consumentenonderzoek van Het Bakkerspanel in april onder 1.000 consumenten is naar voren gekomen dat consumenten voor de bakker kiezen vanwege zijn lekkere en verse producten. Belangrijkste reden om bakkerijproducten niet bij de bakker te kopen, maar in de supermarkt is een hogere prijs. Een breed assortiment is wel belangrijk, maar niet doorslaggevend bij de keuze om wel of niet naar de bakker te gaan. Een smaller assortiment als oplossing voor een personeelstekort hoeft geen probleem te zijn. Wel moet de bakker producten in zijn assortiment hebben waarvoor de consument voor wil omfietsen.

Onderscheiden met ambachtelijke en luxe broodsoorten

Aan consumenten heeft Het Bakkerspanel gevraagd hoe aantrekkelijk zij bepaalde aanpassingen in het assortiment van de bakker vinden. Het meest aantrekkelijk vinden consumenten aanpassingen in ambachtelijke en luxe broodsoorten. Aan de bakker om met enkele broodsoorten hierin onderscheidend te zijn ten opzichte van collega bakkers en de supermarkt. De keuze is aan de bakker om te kijken welke hij zelf wil bakken vanuit de basis om zijn ambacht te tonen aangevuld met diepgevroren brood om toch een wat breder assortiment te hebben. Hiermee kunnen de verwachtingen van de consument worden ingevuld en kan de bakker toe met minder (geschoold) personeel.

Bron: Het Bakkerspanel, 19 juni 2021

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie