Bakkers verwachten van merkfabrikanten verkoopondersteuning

Bakkers en fabrikanten / leveranciers gaan elkaar weer ontmoeten

De bakkers kunnen vanaf zondag 26 september tot woensdag 29 september 2021 de Broodway weer bezoeken na anderhalf zonder beurzen. Broodway is daarmee één van de eerste beurzen die doorgaat na de coronacrisis. Het Bakkerspanel vroeg in mei dit jaar aan de bakkers wat zij verwachten van merkfabrikanten. Meer dan drie op de tien bakker gaven aan dat zij de aanwezigheid van merkfabrikanten op beurzen verwachten. De bakkers in Vlaanderen (32%) verwachten dit vaker dan in Wallonië / Brussel (25%). Verder komt uit onze enquête naar voren dat vooral de oudere en zakelijk ingestelde bakkers de aanwezigheid van merkfabrikanten op beurzen verwachten.

Bakkers verwachten inspiratie voor recepten

Broodway is 4 dagen lang een inspirerend en sfeervol forum waar het ambacht, de passie voor het vak en de stielkennis centraal staan. Uit onze meest recente enquête komt naar voren dat de helft van de bakkers van merkfabrikanten inspiratie verwacht voor recepten en 38% van de bakkers verwacht persoonlijk bezoek van vertegenwoordigers. Van de vertegenwoordiger verwachten zij vooral informatie over nieuwe producten en advies over producten. De vertegenwoordigers op de beurs weten dus waar zij het over moeten hebben wanneer zij op de beurs in gesprek gaan met de bakkers.

Hoofdbrekers over hoe aantrekken en vasthouden nieuwe klanten

In een eerder artikel van Het bakkerspanel enkele maanden geleden schreven wij al dat bakkers veel nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen tijdens corona. 44% van de bakkers geven aan dat het vasthouden van deze nieuwe klanten één van hun grootste uitdagingen is voor de toekomst. Ook het aantrekken van nieuwe klanten na corona vindt eenzelfde aandeel van de bakkers een uitdaging. Bijna een derde van de bakkers verwacht van merkfabrikanten verkoopondersteuning in de vorm van advies en promotiemateriaal om deze uitdagingen tot een succes te maken.

Samenwerken aan de toekomst

Uit de enquêtes van Het Bakkerspanel onder bakkers en consumenten blijkt telkens weer dat de ambachtelijke bakkerij veel kansen heeft om (nog) succesvoller te worden. Leveranciers en fabrikanten werken elke dag aan ideeën voor de bakkerij om producten te ontwikkelen die aansluiten bij de verwachtingen van de consumenten en het werken voor bakkers gemakkelijker te maken om het hoofd te bieden aan de krapte op de arbeidsmarkt. Het vinden van personeel is voor de meeste bakkers geen evidentie. Verder stellen wij regelmatig vragen aan de bakkers over op welke wijze fabrikanten en leveranciers de bakker kunnen ondersteunen. Door uw deelname aan onze enquêtes krijgen zij hierin inzicht en kunnen hun producten en diensten afstemmen op uw behoefte. Uw deelname aan de enquêtes van Het Bakkerspanel is daarom belangrijk om samen te werken aan een vitale en toekomstgerichte ambachtelijke bakkerij.

Bron: Het Bakkerspanel, 11 augustus 2021

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie