Klantenbinding met een spaarkaart in België

Sommige klanten overwegen supermarkt door prijsstijging

De kosten rijzen op alle vlakken de pan uit. Het doorberekenen van de hogere kosten in de consumentenprijs is onvermijdelijk geworden. Door de hogere prijzen zullen sommige consumenten eerder overwegen om brood te kopen in de supermarkt. De belangrijkste reden dat consumenten hun brood kopen in de supermarkt is gemak en direct daarna een lagere prijs.

Versheid en ambachtelijkheid zijn voor consumenten de belangrijkste reden om hun brood bij de bakker te kopen. Toch kan het geen kwaad om een extra troef in te zetten om klanten te binden. In het consumentenonderzoek van Het Bakkerspanel in 2021 vroegen wij de consumenten welke acties zij interessant vinden bij de bakkers. In totaal gaven 908 consumenten antwoord op onze vraag. In onderstaande grafiek staat weergegeven welke acties consumenten interessant vinden.

679-36707-image-d2b5ca33bd875f36.png

Sparen voor korting of gratis producten

Een spaarkaart van de bakker vinden consumenten het meest interessant. Klanten kunnen dan bijvoorbeeld sparen voor een bepaalde korting of een gratis product. Consumenten in Wallonië / Brussel (44%) vinden een spaarkaart in meerdere mate dan in Vlaanderen (39%) interessant. Vrouwen (47%) vinden een spaarkaart van de bakker veel vaker interessant dan mannen (34%). Ook zien we een grotere interesse onder huishoudens met oudere kinderen (46%). Prijskortingen worden in Wallonië / Brussel (41%) veel vaker interessant gevonden. Verder zien we dat jongere consumenten (47%) prijskortingen vaak interessant vinden. De Joyn digitale spaarkaart heeft ook de hoogste interesse onder de jongere consumenten (19%). Met het ouder worden neemt de interesse hiervoor sterk af.

De bakker kan voor zichzelf bepalen of hij of zij consumentenacties wil inzetten en welke actie het beste past.

Bron: Het Bakkerspanel, 10 april 2022

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie